Niaz
Niaz er lærling på Happolati og jobber der fulltid. Utenom det
så elsker han å konkurrere i kokkekunst og allerede i oktober i
år skal han være med i Oslo Cup. Vi ble kjent etter at han var
med Asko servering på tur til Luxembourg for å heie
kokkelandslagene til seier. For å si det sånn, stod ikke noe på
heiingen. Niaz er veldig flink på nettverksbygging og skjønte
raskt at vi kunne bli gode kompiser. Da Niaz tilbød seg å hjelpe
til Årets grønne, og etter det har det bare ballet på seg. Inn
mot vår konkurranse gjorde Niaz en helt uvurderlig jobb, med
prepping, oppveiing, oppvask og mentalt støtte. Alt dette valgte
han å gjøre ved siden av full jobb. Niaz er definitivt en person
som ikke er redd for å ta i et tak og en jeg vet jeg kan ta med
i krigen.
Simen
Simen er kokk på Plah og vi kjører service sammen hver dag. Før
det ble vi kjent i teamet til Aron Espeland, som har forsåvidt
gjort det veldig bra. En ting kan man si om Simen og det er at
energien skal det ikke stå noe på og den er flink på å smitte
over på andre. For når han begynner med det han kan best og gir
opp til 7 gir, så er det umulig ikke å bli med på kjøreturen. Da
jeg spurte Simen om han hadde lyst til å konkurrere sammen så
var det ikke et nei å få. Reisen etter det har skutt fart. Simen
er den mest energiske perfeksjonisten jeg kjenner. En liten
pekepinne på hva jeg mener på Vegetarfestivalen kom han i sitt
S, hvor kun på søndagen la han opp over 2000 smaksprøver alene,
mens han til og med presenterte til hver og en. Dette ble en 7
timers service non-stop. Simen står skulder mot skulder med Niaz
i fronten.
Nora
Nora er min bedre halvdel, og ble allerede kastet inn i dette
under Årets grønne. Hun bidro på alle plan i oppkjøringen til og
med det administrative. I etterkant av konkurransen har hun vært
med på flere catering jobber, og er helt utrolig flink i møtet
med mennesker. Nora er til vanlig lærling på Arakataka og tar
fagbrevet i slutten av juni. Nora er det perfekte eksempelet på
at skinnet kan bedra. Med dette mener jeg at hun ser søt og
snill ut(og er det), men er også den tøffeste jenta jeg har
møtt. Rett før fagprøva skal hun i opptaksprøve til
jegertroppen. Hun er rett og slett en skikkelig fighter.
Når livet suger er Nora den som hjelper meg til å endre
perspektiv og får meg rimelig fort opp igjen. Hun er også den
som pusher meg til å bli bedre. Kan vel rett og slett si at hun
gjør meg til et bedre menneske og kokk.
Når krigen allerede er i gang så er det Nora som står med meg
hånd i hånd og sier at dette kommer til å gå bra.
Christoffer
Jeg er jo da Christoffer som styrer Fallet Catering med hjelp av
et uvurderlig team i ryggen. Jeg h
ar tidligere jobbet på Vaaghals & CODE, hvor jeg også hadde
min læretid under Christer Rødseth. Reisen fortsatte til
Arakataka, så tilbake på Vaaghals og deretter til Plah &
Ahaan under Terje Ommundsen, og en liten sommerjobb oppe på
Kvitnes gård. Karrieren min startet faktisk på et lite kunstner
hotell i hjertet av Flatdal som er min hjembygd.
Jeg har drevet med litt forskjellige konkurranser og har så
langt bronse i Oslo Cup og sølv i VM. Jeg er på teamet til Aron
Espeland og på kokkelandslaget junior som er i oppkjøringsfasen
til OL i Stuttgart nå i februar.
Jeg er en alt eller ingenting person. De rundt meg er innimellom
bekymret for at jeg har for mange baller i luften. Jeg har mange
baller i luften, men kjenner også kroppen min godt. Så når det
starter å lugge litt setter jeg meg på første buss hjem til
Flatdal. Der står mamma og bonuspappa Remi klare med åpne armer
og senga klar (og kjøleskapet fullt). Jeg er utrolig heldig som
har dem når jeg trenger en fot i bakken. Hjemme lader jeg
batteriene fullt og er klar til neste runde.